Se & Göra i Hässleholm

I Hässleholm finns det mycket roligt att se & göra. Du kan till exempel besöka den årliga skördefesten som äger rum på Hovdala Slott. Där finns det marknad med försäljning av bland annat hantverk, delikatesser och olika typer av säsongsvaror. Det brukar också arrangeras olika typer av framföranden. Förra året spelade Hässleholms Kammarblåsare och Kullabygdens blåsensamble. Det går också att ta en tur med häst och vagn och uppleva hur man reste förr i tiden.

Håll utkik på kommunens hemsida där det aviseras eventuella utställningar och evenemang som äger rum.

Hässleholm är en väldigt bra stad att befinna sig i om man är intresserad av hundar. Det är nämligen en av Sveriges allra mest hundtäta kommuner. Kommunen jobbar aktivt för att göra staden ännu mer hundvänlig och man har till och med jobbat med att ta fram särskilda boendeformer för att göra det enklare att ha en hund.

Ett av de projekt som kommunen jobbar med handlar om att skapa samtal och dialog med de som har hundar för att bättre förstå deras förutsättningar och se möjligheter som finns till olika typer av aktiviteter och mötesplatser.

Under 2012 bjöd kommunens stadsbyggnadskontor in till kvällar där olika föreningar, entreprenörer och andra intresserade kom och deltog i ett samtal med lokala politiker och tjänstemän om vad man kan göra för att skapa landets bästa hundkommun.

I Hässleholm finns också goda möjligheter att boka en stuga för olika tillfällen. Här finns det möjlighet att bo nära vacker natur och fira sin födelsedag eller annan högtid i en fridfull och naturskön miljö.